نمونه کار برد فرهنگنامه های موضوعی در نوشتار و گفتار
با اینکه موضوع «مدرسه تعلیم و تربیت» از موضوعات بسیار مهم است و اگر هزاران مؤسسه و پایگاه در باره آن تحقیق و نگارش داشته باشند کافی نیست اما هدف فعلی ما از تنظیم این برنامه فعلا ارائه نمونه کاربرد های فرهنگنامه های مختلفی است که در «وب سایت اصلی ما یعنی « فرهنگ سازان حجه بن الحسن (ع)» معرفی شده بود؛ و می بایست چند موضوع به صورت مقاله و ... مطرح شود، تا جایگاه، تک تک فرهنگنامه ها در نوشتار و گفتار؛ معلوم گردد. از این رو موضوع « تعلیم و تربیت » را جامع ترین و آماده ترین موضوع دیدیم؛ چرا که مدت ها قبل بسیاری از مطالب این مجموعه و حتی تنظیمات آن آماده شده بود، و بنا بود با عنوان « دانشنامه تعلیم و تربیت» به صورت کتاب و نرم افزار عرضه گردد. حتی از نظر برنامه نویسی؛ ورود اطلاعات با پیش نمایش آن نیز تهیه شده بود که بخاطر موانعی که رخ داد، منصرف شدیم. البته هنوز هم امیدواریم که پس از رفع موانع بتوانیم بروز رسانی، کرده تا به مردم شریف فرهنگ دینی دوست؛ تقدیم گردد.
بنابر این می توان گفت: این مجموعه نمونه کاربرد همان فرهنگنامه های مختلفی است؛ که در اینجا به صورت پراکنده و ویرایش نشده بصورت مناسبتی، تقدیم می گردد.
از این رو عزیزان توجه داشته باشند که این نگارش ها، که( مشتمل بعض نوشته جات دیگران است) به ضمیمه خلاصه ای از آنچه در فرهنگ نامه های مختلف بوده؛ که با دستکاری مختصر، با عنوان های ؛ مناسب «تعلیم و تربیت» تنظیم و ارئه می گردد. ما با این کار دو هدف مهم را دنبال می کنیم.
الف: جذب مطالعه کننده بیشتر در حوزه (تعلیم و تربیت)؛ چرا که مطالعه کنندگان عزیز فارسی زبان؛ افراد گوناگون و با سلیقه های مختلف را تشکیل می دهند و اگر نوشتار و گفتار از تنوع منابع برخوردار باشد. « به اصطلاح بکار گیری ادبیات گوناگون» می تواند بهره دهی بیشتری به آنان داشته باشد؛ در صورتی که اگر نوشته برخوردار از یکنواختی منبع و یا ادبیات نوشتاری باشد؛ باعث زده گی بسیاری از مطالعه کنندگان می شود. چنانچه دیده شده بعضی از افراد هستند که از مطالعه منصرف شده اند. چون ادبیات مورد علاقه خود را در آن نمی بینند.!
همین گونه است اثر بخشی بیشتر آن ها، چنانچه در مقدمه بعضی از فرهنگ نامه ها، آوردیم که؛ ای بسا تأثیر گذاری یک شعر و ... در شنونده و مطالعه کننده؛ بیشتر از ده ها؛ آیه و حدیث است که بر این فرد عاشق شعر یا .... خوانده یا نوشته شود.
ب : هدف ارائه راهکار؛ به دوستانی است که یا خود را موفق در کار نمی بینند و یا تازه کار هستند و از جایگاه ادبیات مختلف کم اطلاع هستند. به این عزیزان ضمن ارائه نمونه کار « که شامل نمونه بستر سازی برای بکار گیری ادبیات مختلف و پیام گیری از آن هاست» عرض می کنیم که اگر در سخن و نوشتار بزرگان خوب دقت کنید؛ می بینید؛ از تمامی و یا بیشر این ادبیات ها بر خوردارند. اگر چه در کلامشان مفهوم این ادبیات را بکار می برند؛ اما در خلوت و مجالس انس آنان نشان می دهند که هم اشراف کامل به شعر و مثل و تمثیل داشته و به اصطلاح «عند» حکایت و طنز و لطیفه و ... هستند! به امید موفقیت همگان در اعتلای کلام حق تعالی.
در پایان باید گفت با وضعیتی که عرض شد، چون کار از نواقص بسیاری برخوردار است؛ و در حال تحویل و تحول است، لذا از پراکنده بودن مطالب، جامع نبودن... و ... جای معذرت خواهی است؛ با این حال امید است دوستداران این مجموعه، ضمن به دعای خیر، علمی، عملی، زبانی ؛ بر کامل و جامع و منظم تر شدن این مجموعه، ما را در بروز رسانی هائی که صورت می گیرد همراهی کرده، تا انشاء الله نواقص آن رفع شود و سرویس دهی کامل گردد
والسلام مرتضوی
برچسب ها:
برجسته سازی تحقیق های محققان در حوزه تعلیم و تربیت
شیوه های مختلف آموزشی
مبلغان نویسندگان و هنرمندان در حوزه معارف اسلامی
نمونه کار برد فرهنگ نامه های موضوعی در نوشتار و گفتار
امداد رسانی به اساتید و اهل خطابه
ارائه راهکارهای مختلف با شیوه های سازگار با سلایق گوناگون