مدرسه تعلیم و تربیت‏

مدرسه تعلیم و تربیت‏

مدرسه تعلیم و تربیت‏

مدرسه تعلیم و تربیت‏

مدرسه تعلیم و تربیت‏

سرآغاز علم و دانش و استادی خداست

این روزها سخن از امام علی علیه السلام بسیار است و نیز مداحی و مدیحه سرایی شعرخوانی و فضیلت گویی آن حضرت زیاد به چشم می‌خورد و به گوش می شنویم. مهم دقت و تیزبینی در اصل این واقعه است. که ما به طور خلاصه به گوشه‌ای از این قضیه اشاره خواهیم داشت و بقول معروف: در خانه اگر کس است یک حرف بس است.

جایگاه استادی و معلمی

سرمنشأ مسئله علم و دانش استادی و شاگردی برگشت به پروردگار متعال است.

إِنَّ اللّهَ یَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ سوره نحل آیه: 74.

سپس انبیا هستند که از این علم خداوند مستقیماً برخوردار می شوند «علم لدنی» 

چنانچه در پیامبر اکرم (ص) نقل شده: أدّبنی ربی فأحسن تأدیبی؛ پروردگارم مرا تأدیب کرد و نیکو تأدیب کرد.» (مجلسی: 1403: 16 / 210)

و دیگر برخورداران از این علم با واسطه جانشینان آنها هستند. از این رو می بینیم؛ داستان « رد شمس» امام علی علیه السلام اتفاق می افتد و مرتب در  فضیلت گویی آن حضرت، تکرار می‌شود. و از این قبیل است دیگر معجزات و کرامت هایی که از انبیا و اولیای الهی دیده شده و دیده می شود.

همین گونه است؛ استادی و آموزش که خداوند اولین آموزکار است و ...

اما نسبت به استادی حضرت امام علی علیه السلام سخن گفتن دشوار است بطوری که حتی غیر مسلمانان در آن مبهوت مانده اند و او را ستوده اند، اگر بخواهیم از باب تیمن و تبرک مطلبی گفته باشیم « که متآسفانه غفلت مسلمانان و هوشیاری دشمن علتی برای عقب افتادگی مسلمان ها شده» کافی است، اشاره به عنوان حکایت آموزش دیده این مکتب یعنی سلمان فارسی و تعجب ابوذر غفاری از انجام کارهای خارق العاده او داستان معروف است اگر نشنیده اید، پی گیر باشید.

نقش معلم و استاد و مربیان در جامعه

حال که جایگاه استادی و ریشه آن روشن شد، بد نیست اشاره ای هم به نقش معلم و استاد و مربیان عزیز در جامعه داشته باشیم.!

وقتی می بینیم استاد « عمر بن عبدالعزیز» با به کارگیری شیوه درست؛ توانست تلاش دیرینه دشمن را برای بدنام کردن امام علی علیه السلام خنثی کند، دیگر اطاله سخن در این مورد دیگر ضرورتی ندارد.

فقط در اینجا به دو پیام (یکی برای استادان گرانقدر و دیگری برای دانش آموزان و دانشجویان عزیز) اشاره می کنیم.

1 - الف: استادان عزیز و گرانقدر؛ ما، نباید از جایگاه خود به خاطر بعضی از اغراض مادی پائین بیائیم و تلاش کنیم با خود آگاهی، مجهز به پیش نیاز های استادی شده تا با هدف نقش آفرینی در جامعه به میدان آمده و شجاعانه پیش رویم تا خداوند جایگاه ما را متعالی گرداند. از این رو هم بگوئیم و بنویسیم و نیز با تربیت خود و دیگران از فرصت استفاده بهینه کرده تا فرزندانی بالنسبه، چون امام علی (ع) به جامعه تحویل دهیم (چرا که: لایقاس بآل محمد احد من هذه الائمة) آری امام علی (ع) در دامان پیامبر اکرم (ص) تربیت شد و این حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا (س) بودند که امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) را پرورش دادند و با این تلاش خود؛ نام آنان در عالم به نیکی باقی مانده و تا قیامت باقی خواهد ماند.

ب : پیام دیگر اینکه دقت کنیم خدای ناکرده به دست ما حق الناسی ضایع نشود، چرا که پاسخگوی آن در پل صراط و موقع حساب، بسیار گران تمام خواهد شد.

2 - پیامی برای شاگردان این مکتب، که سعی کنیم حرف شنو خوبی بوده، تا از علم دانش امام علی (ع) استفاده نمائیم، تا چون گذشتگان گرفتار نباشیم و این را در نظر داشته باشیم که اگر در وظیفه خود سستی کنیم آینده گان بر ما نخواهند بخشند. با آرزوی موفقیت برای شما.

یاد آوری : جهت مطالعه بیشتر راجع به معصومان (ع) به وب سایت «فرهنگ سازان حجة بن الحسن (عج) » مراجعه بفرمائید.

و جهت مشاهد چشم انداز فعالیت های مؤسسه و تک واژه های آموزشی به این آدرس مراجعه شود.

کانال : https://eitaa.com/madresehtalim

والسلام مرتضوی

برچسب ها:

  • جایگاه استادی و معلمیx
  • نقش معلم و استاد و مربیان در جامعهx
  • سرآغاز علم و دانش و استادی خداست

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی